Wat doet een uitzendbureau?

Een nieuwe baan kun je vinden door vele vacaturesites af te gaan en een profiel aan te maken met je cv. Zo kun je zelf vaak door duizenden vacatures speuren en kunnen werkgevers via jou cv zien of je een geschikte kandidaat bent voor hun vacature. Om de kans te vergroten dat je daadwerkelijk aan een baan komt, kun je je ook bij een uitzendbureau inschrijven.

Inschrijven uitzendbureau Breda

Je kunt je bij de meeste uitzendbureaus in Breda direct via de website inschrijven. De meeste uitzendbureaus beoordelen je inchrijving en cv en beslissen dan of je wordt 'aangenomen'. Je komt dan in de cv-database terecht van het uitzendbureau. Het kan ook voorkomen dat je op een kennismakingsgesprek mag komen, zodat het bureau een beter beeld van je krijgt.

Het voordeel van ingeschreven staan bij een uitzendbureau in Breda is dat je zelf benaderd wordt door het bureau wanneer er een passende vacature voorbij komt. Het sollicitatieproces verloopt ook via het uitzendbureau. Hier ontstaat de eerste selectie van kandidaten. Ben je hier eenmaal doorheen, dan kom je op gesprek bij de werkgever. Het voordeel hiervan is dat je zo weinig concurrentie hebt. Vaak gaat het om ongeveer vier kandidaten die door de eerste selectieronde zijn gekomen.

Een baan via een uitzendbureau

Het is een misvatting dat je alleen tijdelijk werk krijgt aangeboden van een uitzendbureau. Het kan ook heel goed voorkomen dat je een vaste aanstelling krijgt vanuit een tijdelijke baan. Sla daarom nooit een vacature af omdat deze alleen voor een bepaalde periode is. Mocht je werk aangeboden krijgen voor een tijdelijke periode, dan zijn deze werkzaamheden perfect om je cv op te bouwen en werkervaring op te doen. Gaten in je cv zijn in iedergeval nooit goed

Vind hier een uitzendbureau in Breda en schrijf je in!